Hovslageri

Mitt hovslageri sker med hästen i fokus. Välmående, prestation och hållbarhet är varje skonings målsättning. Största delen av mina kunder har tävlingshästar med prestationer upp till högsta nivå. Jag skor flertalet hästar med SM-titlar i både hoppning, dressyr och gångartsridning. Skoningen sker i samarbete med ryttaren/ägaren för större förståelse och kunskap om hästen som individ. Sättet hästarna skos på är enligt traditionell engelsk skola. Varmskoning sker i största möjliga mån där hovarna balanseras efter hästens exteriör samt disciplin.

I min smedja i Veberöd finns det plats för tre hästar uppställda i skohallen, där även ett fikahörn med en soffa samt en toalett för väntande kunder finns. Vägg i vägg finns en komplett smedja där det är plats för fem personer att smida och rikta skor vid t.ex. kursverksamhet. Strax utanför skohallen finns det fem säkra uteboxar där hästarna kan få stanna om inte kunden kan hämta och lämna vid en exakt tid. Jag har även en ambulerande verksamhet från min Renault Master där en komplett smedja finns. I min verksamhet har jag vanligtvis en lärling med hela tiden som jobbar under hästen på den nivån i lärandet han befinner sig.


  


Min syn på hovslageri är att det ska finnas en röd tråd, att varje skodd häst ska ge mig mer erfarenhet, rutin och kunskap. Mitt intresse, min nyfikenhet och fascination för hovslagaryrket gör att jag ser hur oändligt mycket det finns kvar att lära och detta gör mitt jobb så otroligt spännande.